Nog een voordeel van de zomer: een zomerse glow! Een natuurlijke bronzy sunkissed look die je eigenlijk het hele jaar door wilt behouden. Met deze easy tips kun je deze glow creëren. Lees snel verder!

Exfoliëren
Dode huidcellen verwijderen is een must voor een goede huidconditie. Exfoliëren geeft je een zachte en stralende huid. Doordat de dode huidcellen worden losgeweekt, helpt het om onzuiverheden en vergrote poriën te verminderen. Let op dat je het niet vaak doet en bouw het rustig op tot een max van 3 keer per week.

Hydrateren en voeden
Het kan zijn dat je huid wat droog en trekkerig aanvoelt of dat je zelfs wat meer fijne lijntjes ziet. Dan is het tijd voor extra hydratatie! Zorg voor (meer) hydraterende producten in je dagelijkse verzorgen en plan wekelijks wat me-time in om je huid te trakteren op een voedend masker. Beauty producten die gericht zijn op de hydratatie van je huid bevatten stoffen die vocht vasthouden en voorkomen dat vocht uit je huid verdampt. Je zult instant merken dat je huid lekker zacht aanvoelt en op den duur zullen de droogtelijntjes verminderen.

Beschermen
Wist jij dat de zon ook schadelijk kan zijn als het bewolkt is? Daarom is het aan te raden altijd een dagcrème te gebruiken met factor. Hierdoor zit je safe en ga je vroegtijdige huidveroudering tegen. Vergeet ook niet op zonnige dagen je armen/benen (en nek!) in te smeren als je van huis gaat.

Hulp van de natuur
Die gezonde zomerse glow gaat hand in hand met een zomers ‘kleurtje’. Vaak lijken we slanker als we zongebruind zijn en ook draag je automatisch minder foundation als je gezicht wat gekleurd is. Helaas heeft niet iedereen de genen om snel te kleuren, maar daarom zijn er zelfbruiners in het leven geroepen! Tip: van te voren je hele huid goed scrubben, zodat je de kans op vlekken verkleind.

Highlighter
Wanneer je voor die echte GLOW wilt gaan, grijp dan naar een highlighter of body bronzer met shimmer. Je kunt hem ‘subtiel’ vermengen met je foundation of breng hem als highlighter aan over je foundation. Bij een strapless jurkje kun je gaan voor wat shine op je schouders en hals.

Met deze tips ben jij helemaal klaar voor de zomer! Is ook jouw bikini collectie helemaal up to date?