Open the menu MENU

6 tips: zo houd jij je panty heel

Geef toe, iedereen heeft wel eens last gehad van een flinke ladder in haar panty. Erg vervelend wanneer je geen transparante nagellak óf een extra paar in je tas hebt zitten. Wij geven 6 tips and tricks hoe jij deze keer wél je panty heel houdt!

1. Let op welke panty je koopt
Denier zegt iets over de dikte van de panty. Hoe hoger het deniergetal, hoe minder snel gaten en ladders erin vallen. Wist je dat we naast fashion panty’s ook corrigerende panty’s én anti-ladder panty’s hebben?

2. Kies de juiste maat
Heb je lange benen? Dan kun je beter een panty kiezen in een grotere maat. Hetzelfde geldt voor kleine meiden met curves. Het is belangrijk je lichaamstype goed in te schatten. Vanaf 1.70 m raden wij maat L/XL aan.

3. Let op je teennagels
Het komt ook weleens voor dat je enthousiast je panty aantrekt, maar dat je met een scherpe teennagel er een ladder in trekt. Oh nee! Check even goed de lengte van je teennagels. Hetzelfde geldt voor stoppeltjes op je benen. Met een laagje body lotion worden je benen zachter en glijdt de panty zo aan. Wanneer je stay ups aantrekt dit vooral niet doen, anders blijven ze niet goed zitten.

4. Versterk de naden
Let goed op of de panty’s een versterkende naad bij de voet hebben. Een grote teen door je panty is niet zo charming, en zit nog eens vervelend ook. Wanneer je een hele dunne panty hebt kun je dit voorkomen door footies onder de panty te dragen. Let er wel op dat je een dun materiaal uitkiest, anders zitten je schoenen veel te strak.

5. Hoe trek ik mijn panty aan?
Wat ook heel belangrijk is voor de duurzaamheid van je panty is de manier waarop je ze aantrekt.

Stap 1: Zorg ervoor dat je geen sieraden zoals armbanden, horloges of ringen draagt. Sieraden kunnen namelijk vasthaken aan je panty waardoor hij snel beschadigt.

Stap 2: Rol een been van de panty eerst helemaal op tot het gedeelte voor de tenen voordat je hem aantrekt. Zo kun je heel makkelijk het puntje van je voet in het opgerolde deel van de panty doen. Rol je panty vervolgens voorzichtig uit en trek deze op tot je enkel.

Stap 3: Trek vervolgens je panty op tot over je knie. Doe dit eerst voor een been en dan voor je andere been. Terwijl je dit doet rekt de stof vanzelf al voorzichtig uit. Daarna kun je de panty optrekken over je heupen tot aan je middel.

6. Wasadvies
Een mooie panty of stay ups maken je outfit helemaal af, maar hoe kun je deze in top conditie behouden? Was je panty in een waszakje net als de rest van je lingerie. Was je panty alleen nooit met je lingerie tegelijkertijd in hetzelfde waszakje, de haakjes en beugel van je bh kunnen je beenmode dan namelijk beschadigen. Stay ups, stockings en panty’s was je op 30 graden. Verder mogen deze niet in de droger en kan je ze niet chemisch reinigen, strijken en/of bleken.

Comments