Open the menu MENU

Met deze 10 festival tips overleef jij iedere situatie

Of je nu voor het eerst een festival bezoekt of al een ervaren festivalganger bent – deze 10 festival tips zijn voor iedereen handig! Wees goed voorbereid en overleef iedere situatie.

#1 De ontmoetingsplek
Spreek op het festivalterrein een plek af met je besties voor het geval je elkaar kwijt raakt en er slecht bereik is (of je te maken hebt met een lege telefoon). Ook is het handig om van tevoren een groepsapp aan te maken, waarbij je eventueel kunt afstemmen wie wat mee neemt (en wie wat aantrekt natuurlijk!).

#2 Neem losse dopjes mee
Het is algemeen bekend dat ze de dopjes van flesjes eraf draaien – en uiteraard wil je voorkomen dat je een halve liter ineens moet opdrinken. Neem wat losse dopjes mee in je tasje, zo kun je zelf bepalen hoeveel je wilt drinken.

#3 Cover up
Je hebt vast wel eens van nipple covers gehoord, maar heb jij ze al in jouw kast? Je kunt ze namelijk perfect dragen onder een topje als je toch liever geen bh draagt tijdens een festival. En ze zijn in verschillende huidskleuren verkrijgbaar. En mocht er wat te drinken over jouw topje gaan, dan ben jij helemaal save! Fijn gevoel toch?

#4 Dress to impress
En hierbij bedoelen we vooral jezelf! Je wilt echt niet de hele dag rondlopen in een outfit die te warm (lees: zweten en plakken aan je lichaam) of te strak is. Kies voor een look waar jij je goed in voelt én waar je lekker in kan dansen! In onze festival collectie hebben we allerlei leuke bikini’s, badpakken, tops en (bh) accessoires die jouw look iets extra’s geven!

#5 Opfrissen
Verfrissingsdoekjes (een must!) – wanneer je tussendoor je oksels even wilt opfrissen. En wat dacht je van zakdoekjes en desinfectiegel? Niets is zo vervelend als het ontbreken van toiletpapier.

#6 Smeren
Vergeet je niet in te smeren! Vaak heb je niet door hoe sterk de zon is en er zijn andere dingen om je druk over te maken wanneer je op een festival staat ;). Probeer bij elk toiletbezoekje jezelf even eraan te herinneren om je (gezicht) wellicht opnieuw in te smeren. Er zijn ook heel handige make-up fixing sprays mét factor!

#7 Reinigen
Probeer voor het slapen gaan echt je make-up eraf te halen. Een hele dag dansen, zweten en in de zon staan zijn uiteraard niet heel ideaal voor je velletje. Haal het ergste vuil eraf met een cleaning wipe – neem een mini formaat face wash mee en mocht je nog een plekje hebben in je weekendtas is een hydraterende sheet mask geen overbodige luxe ;).

#8 Douchen
’s Ochtends zijn de rijen enorm, waarom niet voor het slapen douchen? Vermijd het wassen van je haar en gebruik daarom droogshampoo om je haar weer wat op te frissen. Mocht je overdag echt een opfris momentje nodig hebben, kun je ook die tijd gebruiken om even onder de douche te stappen!

#9 Slim opmaken
Ga voor gemak – kies een dagcrème met een kleurtje en gebruik je gekleurde lipbalm ook als blush. Je wenkbrauwen en wimpers kun je van tevoren verven. Dus geen make-up stress voor jou!

#10 Slapen
Oogmasker en oordopjes zijn een absolute must! Je maakt lange dagen, dus is nachtrust (of dagrust – mag ook) essentieel om te overleven.

Heb jij nog hele handige tips die wij zeker niet mogen vergeten? Laat het ons weten in de reacties onder het blog!

Comments