Open the menu MENU

Sport bh maat berekenen – zo doe je dat

Tijdens het sporten is het van groot belang dat je de juiste sport bh en maat draagt. Je maakt namelijk andere bewegingen dan gebruikelijk (hopelijk..;)). Hierdoor kunnen je borsten wel wat extra ondersteuning gebruiken. Krijg je tijdens het sporten snel last van je borsten? Dan kan het dus heel goed zijn dat je de verkeerde sport bh draagt. Wist je dat ook de intensiteit van je workout bepaald welke sport bh je nodig hebt? Bereken hier je sport bh maat en het geschikte level.

De juiste cupmaat
Om de juiste cupmaat te berekenen meet je eerst de borstomvang. Dit doe je onder de borst met een meetlint, zorg dat de centimeter aan de voor- en achterkant recht zit (een spiegel kan helpen) zonder speling maar niet te strak. Vervolgens meet je de cupmaat, dit doe je door het volle gedeelte van de borst te meten. Check deze pagina voor de perfecte cupmaat voor jou!

Intensiteit
Er zijn 3 verschillende “levels”. Het level word bepaald aan de hand van de intensiteit van de workout.

Level 1: Low impact activiteit als; Yoga, Pilates, Wandelen en Fietsen.
Level 2: Medium impact activiteit als; Fitness, Spinnen en Skiën.
Level 3: High impact activiteit als; Hardlopen, CrossFit, Hockey, Boksen en Dansen.

Verschillende cupmaten hebben meer of minder ondersteuning nodig, hieronder vind je een handige tabel waarin je het juiste leven bij je cupmaat kan vinden!

Nu je de juiste maat weet wil je natuurlijk ook de juiste bh hebben! Hunkemöller heeft een ruim assortiment sport bh’s. Kort om… genoeg keuze ;)!

Comments