Open the menu MENU

Waarom je yoga zou moeten proberen!

We hebben ze allemaal voorbij zien komen: die super indrukwekkende yoga poses op social media. Wij hebben vaak zo iets van; dat been gaat waar?! Maar cool is het wel! Yoga is hot en happening, er zijn veel voordelen aan verbonden. Dit zijn de redenen dat jij yoga zou moeten proberen!

1.Er is een stijl voor iedereen!
Yoga is natuurlijk niet beperkt tot slechts een specifieke stijl, er zijn heel veel verschillende soorten yoga! Wat dacht je van karaokeyoga, bieryoga , disco yoga (oh yes!), naked yoga (uhm?) en buti yoga –ja, voor je booty-. Zo is er dus echt voor iedereen een geschikte stijl.

2.Je wordt lenig én fit!
De poses tijdens yoga zijn er op gericht om je lichaam sterker én leniger te maken. (haaaaay) Je werkt aan je kracht, mobiliteit en evenwicht. Vaak zul je spieren gebruiken waar je waarschijnlijk niet een wist dat je ze had! –met de bijbehorende spierpijn- Je wordt dus lenig en fit van yoga! Geloof ons: het is echt meer dan mediteren in een cirkeltje.

3.Het kan een confidence boost zijn!
Tijdens yoga ben je heel bewust bezig met je lichaam en geest. Je ontdekt je eigen sterke punten en bent je bewuster van je lichaam. Dit zorgt er voor dat je een positievere houding aan neemt! Deze positieve houding neem je ook mee in je dagelijks leven. Cliché maar wel waar: Yoga laat je anders denken!

4.Het helpt met ontspanning.
Time stops for no-one. Tegenwoordig is de wereld vol met drukte, prikkels en stress. Dit zorgt er voor dat er veel mensen het moeilijk vinden om zich te ontspannen. Dit heeft ook een effect op je ademhaling, we ademen blijkbaar namelijk allemaal alsof we net een marathon hebben gelopen. Met yoga let je beter op je ademhaling en kom je dus meer tot rust!

Dus.. sleep jezelf naar die yoga les; of doe het lekker thuis! Heb jij de juiste gear al? De nieuwe Doutzen sport collectie bestaat uit fijne items die perfect zijn voor yoga! De collectie is nu verkrijgbaar online en in de winkels! PS: een goeie yoga mat is ook wel handig!

Comments