Open the menu MENU

TIPS om uit je comfortzone te stappen

Wil je jezelf uitdagen en even afstand nemen van ‘normaal’ doen? Om je doel te bereiken zal je uit je comfortzone moeten stappen. Het is tijd voor verandering! Doe vanaf nu wat jij écht wilt. Hoe neem je de eerste stappen om uit je comfortzone te treden? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Uit je comfortzone stappen doe je zo
Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws geprobeerd? Als je diep moet graven is het écht tijd geworden voor verandering. Wanneer jij het liefst zo ver mogelijk vandaan blijft van alles wat nieuw en spannend is, zal dit een behoorlijke opgave voor je zijn. Maar juist voor jou gaat achteraf de beloning groot zijn als je hier veel plezier aan hebt beleefd en zal je opzoek gaan naar meer. Trust us!

Open je mind
Wanneer je je gaat openstellen om dingen te ondernemen die buiten je comfortzone vallen, is het belangrijk geen verwachtingen te hebben, zodat je ook niet teleurgesteld kan worden. Wees duidelijk in wat je wel en niet wilt maar laat je niet beïnvloeden door je eigen verwachting.

Neem kleine stapjes
Als het uit je comfortzone stappen een enorme drempel voor je is, begin dan met kleine stapjes op je eigen tempo. Zo zal je het sneller aandurven en ga je het ook daadwerkelijk doen. Bekijk wat je in je dagelijkse leven kan toevoegen en bouw het stap voor stap op.

Praat met anderen over je plannen
Door je plannen met anderen te delen maak je het plan ook meer tastbaar. Ze zullen je er regelmatig naar vragen waardoor je het ook eerder zal doorzetten. Wanneer je eenmaal je doel hebt behaald is het vertellen over het resultaat ook iets wat je veel voldoening gaat geven.

Accepteer dat dingen anders kunnen lopen
Wanneer een situatie anders uitpakt dan dat je gehoopt had hoef je je hierdoor niet te laten ontmoedigen. Neem de tijd om erover na te denken, zie het als een leermoment en heb vertrouwen in je volgende stap.

Maak je niet druk wat anderen van je denken
Ben jij helemaal enthousiast over je plan maar is er iemand die het totaal niet met je eens is? Luister wel naar wat iemand te zeggen heeft en kijk wat je met die informatie kan doen. Vooral wanneer je gevoelig bent voor wat anderen te zeggen hebben, is het goed om vast te houden aan je eigen doel. Het is jouw pad die je gaat bewandelen en dit doe je met me, myself and I. Jij kent jezelf het beste!

Ben jij nu helemaal ready om doelen te stellen en uit je comfortzone te stappen? Wanneer hier een (solo) trip naar een zonnige bestemming onder valt, vergeet dan niet je bikini collectie te updaten met onze nieuwe swimwear collectie.

Comments