Open the menu MENU

Kun jij niet goed tegen de hitte? Met deze verkoelende tips ben jij op alles voorbereid

Ben jij gek op de zomer maar kun jij niet goed tegen hoge temperaturen? Je bent niet de enige hoor! Snel duizelig worden, moe zijn en niet lekker in je vel zitten kunnen een aantal tekenen zijn dat je lichaam aangeeft niet helemaal happy te zijn. Met deze verkoelende tips ben jij voorbereid op de hitte.

Houd je hoofd koel
Op vakantie kun je vaak prima slapen ondanks de hitte, omdat je hierop bent ingesteld. Het beste is om de hitte gewoon te accepteren en manieren te vinden om je zo min mogelijk druk te maken. Plan tussendoor tijd om even uit te rusten / af te koelen, en je kunt er weer tegenaan!

Kleed je luchtig
Draag luchtige materialen en denk vooral in laagjes! ’s Ochtends kan het misschien nog fris aanvoelen, maar midden op de dag ben jij toch wel heel blij wanneer je een t-shirt draagt. Denk ook vooral aan je schoenen! Die festival boots maken elk jurkje meer edgy, maar met hele hoge temperaturen zijn slippertjes toch prettiger. Wanneer je je hoofd wilt bedekken tegen een eventuele zonnesteek, kies voor een raffia of katoenen exemplaar. Wat dacht je van deze Doutzen’s Stories hoed?

Onze tip: neem een badpak mee in je tas. Zo ben je altijd voorbereid wanneer je uitgenodigd wordt voor last minute beach (of zwembad) dates!

Verkoelen is key
Zie hier een gemakkelijke en budget-vriendelijke tip: de home-made airco. Vul een aantal waterflessen (max driekwart vullen om barsten te voorkomen) en leg ze in de vriezer. Plaats de ingevroren flessen voor de ventilator. De lucht blaast langs de bevroren flessen, waardoor de luchtstroom kouder zal worden en de temperatuur in de kamer zal afnemen. Handig!

Vermijd apparatuur die warmte opwerkt
Met het warme weer is het slim om kleinere porties te eten, het kost je lichaam veel energie om al het voedsel te verwerken. Hierdoor kun je het dus warmer krijgen en dat wil je natuurlijk voorkomen met dit warme weer. Wanneer je de warmte in huis zoveel mogelijk wilt beperken is het ook slim om je oven / gasfornuis zo min mogelijk te gebruiken. Dus even geen pizza in de oven – maar kies voor een lekkere lichte frisse salade!

Koud douchen
Neem een douche voordat je gaat slapen en sluit af met koud water. Je hoeft uiteraard niet onder ijskoud water te staan, maar zolang het water iets kouder dan comfortabel is. Hierdoor zal je lichaam iets afkoelen en werkt dit bijvoorbeeld goed om in slaap te vallen.

Trek natte sokken aan
Ja het klinkt gek en het is niet het meest comfortabele om mee in slaap te vallen. Maar wanneer je jouw voeten afkoelt door bijvoorbeeld natte sokken aan te trekken (voor extra effect richt je ventilator op je voeten), zal je afkoelen en hierdoor makkelijker in slaap vallen.

Zijn er nog goede tips die wij vergeten zijn? Laat het ons weten, want wij zijn daar heel erg benieuwd naar! Heb je trouwens onze swimwear collectie al gezien? Met deze items aan het strand moet het zeker goed komen met de warmte!

Comments