Wasadvies Bh's

Tips en advies om uw bh’s te wassen

Wij vrouwen dragen vrijwel elke dag een bh wat betekent dat we wekelijks wel bh’s terug vinden in de wasmand. Een veel gestelde vraag is dan ook hoe je het beste een bh kunt wassen. Op deze pagina vind u tips en advies over hoe u uw bh’s het beste kunt wassen!

Handwas of wasmachine?

Het is het allerbeste om je bh’s met de hand te wassen. Dit is niet alleen beter voor uw bh maar ook voor uw wasmachine. Door uw bh’s met de hand te wassen behoud de bh o.a. zijn elasticiteit beter waardoor deze langer mee gaat en zijn pasvorm behoudt. Draagt u voorgevormde bh’s? Dan adviseren wij sowieso om deze altijd met de hand te wassen.

4 Tips om uw bh’s met de hand te wassen:

 1. Sorteer en was uw bh’s op kleur (denk aan zwart, wit, rood en kleur).
 2. Gebruik lauwwarm water en bij voorkeur wasmiddel voor de fijne was.
 3. Laat uw bh's een paar minuten kort weken in plaats van deze hardhandig schoon te wrijven. Laat echter uw bh's niet al te lang weken (met name als u meerkleurige bh’s wast).
 4. Spoel de bh's af met koud water zonder te wrijven.

5 Tips om uw bh’s te wassen in de wasmachine:

(als u toch liever uw bh’s wilt wassen in de wasmachine)

 1. Doe uw bh altijd in een waszakje. Maak daarnaast de haaksluiting van uw bh vast om te proberen om beschadigingen te voorkomen.
 2. Sorteer en was uw bh’s op kleur (denk aan zwart, wit, rood en kleur).
 3. Gebruik het liefst een wasmiddel voor fijne was en stel uw machine in op een was programma voor fijne was.
 4. Hanteer ten alle tijden de wasvoorschriften zoals vermeld op het label van je bh. Bh’s mogen bijvoorbeeld niet boven de 30 graden gewassen worden. Door u te houden aan de voorgestelde wasvoorschriften heeft u een grotere kans dat uw bh langer mooi blijft.
 5. Heeft uw bh een accessoire? Haal deze dan indien mogelijk voor het wassen van uw bh af.

Hoe vaak moet ik mijn bh wassen?

Het verschilt per persoon maar gemiddeld moet een bh na 4 keer dragen gewassen worden. Let wel, als u wat sneller transpireert is het aan te raden uw bh eerder te wassen. Bent u ook op zoek naar was tips voor het wassen van je nachtkleding? Vind die dan hier of bekijk ons overzicht met alle was tips.

Hoe droog ik mijn bh?

 1. Wring uw bh niet uit, zo vervormt u de pasvorm.
 2. De beste manier om een bh te laten drogen is door deze met de cups naar boven op een handdoek te leggen. Indien nodig duwt u met uw hand de cups terug in vorm.
 3. Strijk nooit uw bh’s!