Hoe kunnen wij u helpen?

Retourneren & Ruilen

Hoe kan ik een item retourneren bij Hunkemoller.benl?

Door de Corona-uitbraak verlengt Hunkemöller de retourperiode van 14 naar 45 dagen. 

Na ontvangst van het product heeft u 14 dagen de tijd om te besluiten of u uw bestelling wilt retourneren. U kunt uw bestelling altijd gratis retourneren via onderstaande optie's. U kunt ook gebruik maken van andere vervoerders maar dan zijn de kosten voor eigen rekening..

Retourneren werkt alsvolgt:

Retourneren kan altijd kosteloos in een winkel bij uw in de buurt. U wordt dan al de volgende werkdag terugbetaald via de betaalmethode die u heeft gebruikt. Heeft u in de winkel afgerekend, dan wordt de betaling meteen met u afgehandeld. Als u een deel van de bestelling retourneert, krijgt u alleen dat deel terug.

Retour via een BPost Postkantoor 
1. stop de items samen met de retourbon in een pakketje, het kan in de originele verpakking 2. knip de retoursticker uit en plak het op het pakketje 3. breng het pakketje naar een BPost Postkantoor 4. als wij het pakketje binnen hebben, krijgt u een bevestiging via de mail. Binnen 10 werkdagen wordt u terugbetaald via de betaalmethode die u heeft gebruikt. Heeft u in de winkel afgerekend, dan ontvangt u een mail met instructies. Maakt u gebruik van uw herroepingsrecht, dan gebeurt de terugbestaling zo snel mogelijk doch binnen 14 dagen volgend op de dag van de herroeping, inclusief bezorg- en retourkosten, als wij het product hebben ontvangen of u aantoont dat u het product hebt teruggezonden. Als u een deel van de bestelling terugstuurt, krijgt u alleen dat deel terug.


Algemeen retouradres:
Hunkemöller International Webshop
P/A BX VN1 - Hunkemöller
Vilvoordsesteenweg 233
1099 Brussel X

 

Wanneer kan ik mijn terugbetaling verwachten?

Wanneer wij uw pakketje ontvangen hebben in het distributiecentrum, krijgt u van ons een retourbevestiging per mail. Dit kan tot 10 werkdagen duren. Eens u deze mail ontvangen heeft, wordt u binnen de 2-3 werkdagen terugbetaald. 

In geval van een retour van de volledige bestelling binnen de 14 dagen na ontbinding, krijgt u het volledig betaalde bedrag, inclusief de bezorg- en retourkosten, teruggestort op uw bankrekening. Als u slechts een aantal artikelen van de bestelling retourneert, krijgt u het bedrag terug dat u daarvoor betaald heeft. 

Wij betalen u terug via het betaalmiddel waarmee u uw bestelling heeft geplaatst. Voor de terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht. U wordt pas terugbetaald wanneer wij de geretourneerde artikelen ontvangen hebben. Check het kasticket voor de voorwaarden m.b.t. een aankoop in de winkel.

Hoeveel zijn jullie retourkosten?

Toch niet helemaal happy met uw bestelling? Geen probleem, U kunt uw bestelling altijd kosteloos retourneren 
1. Terugbrengen naar een winkel bij u in de buurt; u ontvangt de terugbetaling binnen 2-3 werkdagen. Het kan zijn dat uw favoriete winkel nog gesloten is of aangepaste openingstijden heeft. Bekijk de store locator voor een actual overzicht.
2. Terugsturen via een BPost postkantoor. Gebruik hiervoor je retoursticker die aan uw online bestelling is toegevoegd.

U krijgt dan binnen 10 dagen uw geld automatisch teruggestort. Heeft u betaald in de winkel? Dan ontvangt u een mail met instructies. 

Zijn er artikelen die ik niet kan terugsturen?

Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken, of producten die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.

Wij vragen u vriendelijk de verpakking van onderstaande artikelen omwille van de hygiëne ongeopend of verzegeld te laten.
1.plak bh’s
2.alle artikelen uit de beauty line
3.panty’s en kousen
4.vibrators

Krijg ik automatisch een ander artikel als ik mijn artikel terugstuur?

U krijgt geen vervangend artikel als u een aankoop terugstuurt naar Hunkemöller. U kunt wel een nieuwe bestelling doen op onze website.

Hoe wordt het retourbedrag vastgesteld als ik online retourneer en ik bij mijn bestelling gebruik heb gemaakt van mijn Passion Points kortingstegoed?

Per artikel retour, wordt een evenredig bedrag teruggeschreven op uw (digitale) Membercard. Dit kan enkele dagen duren.

Hoe lang duurt het voordat het terugsturen van een artikel is verwerkt?

Door de extra maatregelen die genomen zijn rond de huidige omstandigheden, kan het verwerken van uw retour langer duren dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Door de Corona-uitbraak verlengt Hunkemöller de retourperiode van 14 naar 60 dagen. 

Als wij uw pakketje binnen hebben, krijgt u een bevestiging via de mail. Bij herroeping wordt zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment dat u ons op de hoogte hebt gebracht, het bedrag van aankoop terugbetaald.

Als u de hele bestelling terugstuurt, krijgt u het hele bedrag inclusief bezorg- en retourkosten terug. Als u een deel van de bestelling terugstuurt, krijgt u alleen dat deel teruggestort.

De termijn van terugbetalen gaat in op het moment dat u de bestelling terug stuurt, of aangeeft dat u de bestelling retour gaat sturen.

Als de retourzending niet binnen 14 dagen is ontvangen, wachten wij met terugbetaling totdat de retourbestelling is ontvangen, of tot dat u aan kunt tonen dat de bestelling retour gezonden is. 

Indien er onnodige schade aan het product is ontstaan, kunnen wij deze waardevermindering in rekening brengen. Je bent alleen aansprakelijk voor waardevermindering door gebruik dat verder gaat dan nodig om de aard, kenmerk en werking van het product te beoordelen.

Krijg ik mijn Passion Points kortingstegoed terug als ik online mijn bestelling geheel of gedeeltelijk retourneer?

Ja, bij online retourneren wordt het verzilverde kortingstegoed van uw Passsion Points geheel of gedeeltelijk op uw(digitale) Membercard teruggeschreven. Dit kan enkele dagen duren.

Data Privacy gerelateerde vragen.

Hunkemöller International B.V. is toegewijd aan het beschermen van uw persoonlijke data. Het is uw informatie, en dat respecteren wij. Ons Privacy Statement  geeft u gedetailleerde informatie over wanneer en waarom we uw persoonlijke data verzamelen, op welke manier we de gegevens gebruiken en hoe we de veiligheid & vertrouwelijkheid ervan vrijwaren.

Als u uw persoonlijke data wenst te verwijderen, updaten, overzetten of inzien, gebruik dan het contactformulier op onze website: 
1. Ga naar "contact" en vul de verplichte velden in 
2. Kies het onderwerp "Privacy gerelateerde vragen" 
3. Verstuur het formulier

We zullen binnen de 30 dagen na uw verzoek contact met u opnemen. Het is mogelijk dat we meer informatie van u nodig hebben om te kunnen beantwoorden aan uw verzoek.

Zitten er voorwaarden aan het retourneren van artikelen?

Er zijn een aantal voorwaarden om bij Hunkemoller.be artikelen te retourneren:

Door de Corona-uitbraak verlengt Hunkemöller de retourperiode van 14 naar 45 dagen. 

1. U kan zonder voorafgaande mededeling de artikelen binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen.
2. Artikelen* moeten (binnen de mate van het mogelijke) onbeschadigd zijn.
3. U kan ons retourlabel gebruiken om uw pakketje terug te sturen.

U kan uw bestelling gratis terugsturen. Hieromtrent kan u meer informatie terugvinden onder de vraag: "Hoe kan ik een item dat besteld is op hunkemoller.be retourneren".

*Uitgesloten van retournering: artikelen die ongeschikt zijn omwille van gezondheids- & hygiënische overwegingen en waarvan de verpakking na levering geopend is, of in het geval van artikelen die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.

Kan ik artikelen retourneren in de winkel?

Het kan zijn dat je favoriete winkel nog gesloten is of aangepaste openingstijden heeft. Bekijk de store locator voor een actual overzicht. 

Ja, het is mogelijk om online bestelde artikelen te retourneren in de winkel. U moet hiervoor altijd een factuur kunnen voorleggen.

U bent alleen aansprakelijk voor een waardevermindering van artikelen die het gevolg is van het gebruik ervan, welke dus verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking vast te stellen.

*Let op: u krijgt uw geld teruggestort op uw bankrekening. Als u in de winkel betaald heeft, wordt de terugbetaling onmiddellijk ter plaatse in orde gebracht. 

Ja, het is mogelijk om online bestelde artikelen te retourneren in de winkel. U moet hiervoor altijd een factuur kunnen voorleggen.

U bent alleen aansprakelijk voor een waardevermindering van artikelen die het gevolg is van het gebruik ervan, welke dus verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking vast te stellen.

*Let op: u krijgt uw geld teruggestort op uw bankrekening. Als u in de winkel betaald heeft, wordt de terugbetaling onmiddellijk ter plaatse in orde gebracht. 

Kan ik online bestelde artikelen ruilen in de winkel?

Het is niet mogelijk om online bestelde artikelen om te ruilen in onze winkels. Wel kunnen de artikelen geretourneerd worden. U moet hiervoor altijd een factuur kunnen voorleggen. Het kan zijn dat uw favoriete winkel nog gesloten is of aangepaste openingstijden heeft. Bekijk de store locator voor een actual overzicht.  
*Let op: U krijgt uw geld teruggestort op uw bankrekening. 
Indien uw bestelling in de winkel voor u gedaan is, kan u de inhoud wel omruilen voor andere artikelen of een tegoedbon.

Ik heb een mail ontvangen met een link om mijn IBAN bankgegevens in te vullen. Waarom?

Als een winkel voor u een bestelling gedaan heeft (online bestelling - betaald in de winkel), kan u in de volgende gevallen van ons een mail met een terugbetalingslink ontvangen:

- U heeft uw bestelling geretourneerd door deze terug te sturen naar ons distributiecentrum;
- Uw bestelling werd door de winkel geannuleerd omdat u deze niet binnen de 14 dagen heeft opgehaald;
- Uw bestelling werd geannuleerd omdat bepaalde artikelen niet meer voorradig waren.

We vragen uw IBAN bankgegevens per mail op zodat we u kunnen terugbetalen. De link is veilig, 14 dagen geldig en alle informatie wordt beschermd. Na het invoeren van uw IBAN bankgegevens, wordt u binnen de 10 werkdagen terugbetaald. 

Als u geen aankoop heeft gedaan op hunnkemoller.be, vul uw gegevens dan niet in en verwijder deze mail.

Hoe kan ik mijn aankoop ruilen nu de winkels gesloten zijn door het Coronavirus?

Gedurende de periode waarin onze winkels tijdelijk gesloten zijn, kan u uw aankoop jammer genoeg niet in store ruilen zoals gewoonlijk. Daarom hebben wij onze retourtermijn verlengd naar 45 dagen, en dit vanaf 1 maart. Als u artikelen na deze datum in de winkel heeft aangekocht, geldt de nieuwe regeling van 45 dagen.