Nachtmode wasadvies

Badjas en nachtkleding wassen

Hoe heerlijk is het om lekker in je comfy pyjama en badjas te loungen! Zodat je nog langer kan genieten van je nachtkleding hebben wij hier een aantal tips en adviezen voor het wassen van je slaapkleding. Hieronder hebben wij een aantal algemene richtlijnen voor je op een rijtje gezet.

Voor Hunkemöller nachtmode raden wij altijd aan om even het wasvoorschrift zoals vermeld op het label aan de binnenkant van het product te bekijken. Als je de wasvoorschriften op het label hanteert dan zit je namelijk altijd goed!

 

  1. De meeste nachtkleding kun je wassen in de gewone was op 40°.
  2. We adviseren om delicate nachtmode items, zoals bijvoorbeeld bodies met een accessoire of babydolls met beugels, met de hand te wassen.
  3. Je kunt controleren of een item delicaat is door te kijken op het was label. Hier staat dan aangegeven dat het product met de hand gewassen moet worden
  4. Was je toch liever je items in de wasmachine? Gebruik dan een bh waszakje
  5. Nachtmode items met een (opgedrukte) print of met versieringen (zoals bijvoorbeeld pailletten, strass steentjes of handgemaakte accessoires) kun je het beste binnenstebuiten wassen!
  6. Als de kleding gestreken mag worden, dan raden we aan om deze binnenstebuiten te strijken op de laagste stand (helemaal als er applicaties zoals kraaltjes op verwerkt zitten)
  7. Niet alle nachtmode mag in de droger, kijk daarom altijd op het was label of deze in de droger mag
  8. Pantoffels mogen niet in de wasmachine gewassen worden en ook niet in de droger gestopt worden. Bekijk het was label voor de was richtlijnen

Wil je ook weten hoe je bijvoorbeeld je bh’s of beenmode het beste kunt wassen? Vind dan hier een overzicht met al onze was tips!