Welke bikini past het beste bij jouw figuur?

Hello summer! We've missed you! Lekker naar het strand om te genieten van de zon! Maar welke bikini trekt u aan naar het strand? Deze bikini stijlgids helpt u om uw favoriete bikini stijl te vinden. Omdat elk lichaam uniek is hebben wij gekeken naar de 5 meest bekendste lichaams figuren. En geen zorgen, deze bikini tips zijn puur bedoelt ter inspiratie! U moet uiteindelijk gewoon dragen waar u zich comfortabel in voelt of wat u leuk vindt. Dat u niet een bepaald lichaamstype heeft betekent uiteraard niet dat je de gesuggereerde bikini dan niet kan dragen. Dus laat u inspireren en geniet van de zomer!

Bikini Peerfiguur

Heeft u een peerfiguur? Lees: smalle schouders en slanke taille, heupen die breder dan uw schouders zijn en vollere boven benen en billen. Probeer dan vooral de nadruk op uw bovenlichaam te leggen! Draag bijvoorbeeld een strapless (bandeau) bikini om uw schouders breder te laten lijken. Of kies voor een bikini top met een kleurrijke en/of felle print. Bent u onzeker over uw onderlichaam? Kies dan een broekje met een hogere taille. Deze laat uw heupen optisch smaller lijken en verdoezelt een eventueel buikje. Een andere optie die ook altijd goed werkt is een matching pareo!

Shop badmode

Bikini Appelfiguur

Bent u gezegend met dunne benen maar heeft u een korter bovenlichaam? Kies dan voor een lager of hoog uitgesneden bikini broekje. Zo verlengt en accentueert u uw bovenlichaam of laat u uw benen langer lijken! Vooral bikini broekjes in felle kleurtjes of met een leuk printje zullen u goed staan! Wilt u uw buikje verhullen? Kies dan bijvoorbeeld voor een high-waist bikinibroekje.Liever wat meer bedekking? Kies dan een badpak of tankini met plooien rond de taille. Door deze plooien creëert u meer volume aan de bovenzijde en legt u de nadruk op het smalste gedeelte van uw taille.

shop badmode

Bikini Zandloperfiguur

Heeft u een smalle taille, bredere heupen en een goed paar schouders? Dan bent u in het bezit van het super vrouwelijke zandloper figuur. Leg de nadruk op uw taille en accentueer uw schouders door te kiezen voor bijvoorbeeld een mooie haltertop. Heeft u een grotere cup maat? Kies dan voor goede ondersteuning. Een bikini top met een beugel en rechte bandjes zijn ideaal. Wanneer u de top iets kleiner wilt laten lijken kies dan voor één kleur, maar behoudt de speelse twist met kleine versieringen en studs.

shop badmode

Bikini Atletisch figuur

Bent u smal gebouwd en heeft u subtiele rondingen? Dan heeft u het figuur van een astonishing athlete. Om uw figuur wat meer vorm te geven waar nodig kunt u kiezen voor wat meer uitgesproken bikini’s. Draag een top met bijvoorbeeld ruches, franjes en/of prints om meer volume te creëren. Of ga voor een triangel top (met extra padding). Om uw heupen meer vorm te geven kunt u het beste een klein bikini broekje kiezen met touwtjes aan de zijkant. Door de verstelbare bandjes creëert u meer curves!

shop badmode

Bikini omgekeerde driehoek figuur

Zijn uw schouders breder dan uw heupen? En bent u voller aan de bovenkant dan aan de onderkant? Dan heeft u een v-silhouet. U kunt uw figuur in balans brengen door de aandacht naar beneden te trekken. Draag bikini broekjes in felle kleuren en kies een top in een egale, donkere kleur. Of kies een vrolijk broekje met extra (cute) details zoals franjes. Als u ook een grotere cupmaat heeft is het fijn om een top te dragen die voldoende ondersteuning biedt. Draag dan bijvoorbeeld halter tops of bikini tops met beugel.

shop badmode

Nieuwe Badmode collectie

Shop