Het verschil tussen panty's, stockings, hold-ups en jarretels!

Panty's, stockings, hold-ups.. bij Hunkemöller verkopen wij verschillende soorten beenmode! Maar wat is nu precies het verschil tussen een stocking en een stay-up? Wij leggen het je hier allemaal uit! Lees snel verder, want wij hebben alles hieronder op een rijtje gezet. Zo kan jij de beenmode kiezen die het beste bij je past!

Wat zijn stockings?

Stockings worden gedragen met jarretel. Stockings zijn een soort panty's maar dan zonder het broekje. De meeste stockings komen tot ver over je knie, ter hoogte van het midden van je bovenbeen. Stockings zul je met jarretels moeten dragen omdat deze niet vanzelf op hun plek blijven zitten. Door de stockings aan de jarretel te bevestigen blijven ze niet alleen goed zitten maar zorgen ze ook voor een sexy uitstraling.

Shop

Wat zijn stay-ups?

Stay-ups, ook wel hold-ups genoemd, kun je dragen zonder jarretel. Ze zien er hetzelfde uit als stockings alleen blijven ze dankzij de silliconen plakrand op hun plaats. Hold-ups geven een sexy tintje aan iedere outfit, maar zijn ook geschikt voor onder nauwsluitende kleding doordat je geen naden ziet zitten zoals bij panty's of stockings.

Shop

Wat is een panty?

Een panty ziet er hetzelfde uit als een maillot, maar is dan gemaakt van een veel dunnere stof met stretch. Een panty komt in verschillende soorten deniers, dit is de dikte van de stof en geeft aan hoe dekkend je panty is. Een panty van 10 denier is bijvoorbeeld dunner en minder dekkend dan een panty van 60 denier. Panty's komen in veel verschillende designs, zo heb je basic panty's maar ook panty's met (sexy) prints.

Shop

Wat is een jarretel?

Een jarretel draag je over je ondergoed in combinatie met stockings. Jarretels komen in verschillende modellen, sommige jarretels kan je op je heup dragen en andere vallen wat hoger op je middel. Een jarretel kan je met een haak-en oogsluiting aan de achterkant sluiten. De meeste jarretels hebben 4-6 (verstelbare) bandjes met clips waarmee je de stockings vast kunt zetten.

Shop

Wil je meer weten over beenmode? Op onze wasadvies pagina voor beenmode lees je alles wat je moet weten over het wassen van Hunkemöller beenmode. Ook geven wij je op deze pagina tips over hoe je je beenmode het beste kunt aantrekken en bewaren zonder deze te beschadigen.