Sport bh voor hardlopen

Shop

U heeft uw hardloop outfit al helemaal samengesteld; een leuke top, een fijne sport legging en goede ren schoenen. You are almost ready to go! JU raadt het waarschijnlijk al, maar voor ons vrouwen is er nog één ander essentieel onderdeel van onze hardloop outfit: sport-bh.

Waarom moet u een sport-bh dragen tijdens het hardlopen?

Een sport-bh is bedoeld om tijdens het sporten de extra bewegingen op te vangen. Tijdens het hardlopen krijgen uw borsten veel schokken te verduren. Zo zullen u borsten bij iedere stap op en neer bewegen waarbij de neerwaartse beweging het meeste impact heeft op uw borsten. Draagt u een verkeerde of geen sport-bh tijdens het hardlopen, dan heeft u op de lange termijn kans dat uw borsten minder stevig worden en hun vorm verliezen. Ook kan het na verloop van tijd zorgen voor overbelasting van uw nek en rug wat tot vervelende blessures kan leiden. Daarnaast is het ook gewoon fijn om een sport-bh te dragen tijdens het hardlopen omdat het uw borsten beter op hun plek houdt wat ook lekkerder rent.

Welke sport-bh voor hardlopen?

Aangezien hardlopen een intensive sport is raden wij iedereen aan om een sport-bh te kiezen die extra ondersteuning biedt, zowel voor vrouwen met grotere als kleinere borsten. Teveel ondersteuning tijdens het hardlopen kan namelijk geen kwaad, te weinig wel. Bij ons zijn dit de level 3 sport-bh’s voor high impact sporten. Level 3 sport-bh’s zijn namelijk zo ontworpen om extra steun te bieden en uw borsten zo stevig mogelijk tegen uw lichaam aan te houden.

Level 3 sport-bh's

Sport bh's

Shop

4 tips voor het passen van een sport-bh

 1. Een sport-bh mag een stuk strakker zitten dan een normale bh!
  VVoelt uw sport-bh strak aan? Dit is niet erg zolang u maar niet het gevoel heeft dat u niet meer kan ademen of dat uw borsten gekneld worden en pijn doen. Een sport-bh hoort namelijk strak te zitten om zo de beste ondersteuning te bieden. Vaak zijn we geneigd om dan een grotere sport-bh te nemen, maar hierdoor kan de bh juist zijn functionaliteit verliezen.

 2. Sluit een sport-bh met haaksluiting op het laatste haakje.
  Heeft de door u gekozen sport-bh een haaksluiting? Sluit deze dan tijdens het passen op het laatste haakje en kijk of deze dan alsnog goed aansluit. Mocht de sport-bh na verloop van tijd lichtjes uitrekken kan u deze altijd nog strakker maken om zo alsnog genoeg ondersteuning te krijgen.

 3. Let's move! Ren of spring een stukje tijdens het passen van een sport-bh
  Om te testen of de sport-bh comfortabel zit en tegelijkertijd genoeg ondersteuning biedt, is het altijd handig om een kort stukje te gaan rennen of springen. Dit kan gewoon binnenshuis. Verschuift je sport-bh niet en zit hij lekker? Dan zit de sport-bh goed!

 4. Strek uw armen boven uw hoofd en kijk of de sport-bh omhoog kruipt. Zo ja, u heeft een kleiner maatje nodig!
  Om te kijken of uw sport-bh strak genoeg zit kan u uw armen boven uw hoofd strekken. Als bij het strekken de sport-bh omhoog kruipt heeft u een sport-bh nodig met een kleinere omvangs maat. Heeft de sport-bh een cup maat? Dan is het handig om ook te letten op hoe de cup valt. Zit de cup ook niet goed? Dan kunt u een sport-bh proberen in een kleinere maat. Zit de cup wel goed? Dan heeft u wellicht een sport-bh nodig hebt met een kleinere omvang maar met één cup maat groter.

Shop onze
Sport Bras

Level 1

Shop

Level 2

Shop

Level 3

Shop