Welke sportkleding bij welke temperatuur?

Shop Nieuwe Sport Collectie

De sportscholen zijn al een tijdje gesloten, maar toch willen we fit blijven. Gelukkig kunnen we wel buiten sporten en kan dit zelfs weer in teamverband. Maar wat trek je nu aan bij welke temperatuur wanneer je buiten gaat sporten? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij, zodat jij lekker buiten kunt sporten in de juiste sportkleding.

Hardlopen is geschikt voor alle weersomstandigheden. Slecht weer maakt het alleen wat lastiger om jezelf te motiveren om naar buiten te gaan. Of je nu gaat hardlopen, buiten fitnessen of een andere sport, het belangrijkste is om je op de juiste manier te kleden.

10-gradenregel

Tijdens intensieve sporten, zoals hardlopen of kickboksen krijg je het al snel warm. Je wilt het natuurlijk niet te koud hebben tijdens het sporten, maar ook zeker niet te warm. Daarom hanteren wij een 10-gradenregel: kleed je aan alsof het 10 graden warmer is dan dat het is. Dus als het buiten 10 graden is, dan voelt het tijdens het hardlopen als 20 graden. Het zou de eerste paar minuten wat fris aan kunnen voelen, maar geloof ons, halverwege je training ben je hier blij mee!

Let op! Kijk ook naar de gevoelstemperatuur. Met een koude wind kan een temperatuur van 10 graden ineens aanvoelen als 0 graden.

Onze Sport Collectie

Outfit ideeën op basis van temperatuur

Onderstaande tips helpen je om te bepalen wat je bij welke temperatuur aan kunt trekken.

20+ graden: Top zonder mouwen, luchtige stof en een korte broek. Neem ook voldoende drinken mee en draag eventueel een cap tegen de zon.

10 tot 20 graden: Sport top of tanktop en een korte broek

5 tot 10 graden: Lange mouwen met een korte broek of een sportlegging met een t-shirt

1 tot 5 graden: Twee lagen bestaande uit een top met lange mouwen of een thermoshirt met daarover een hardloopshirt en een sportlegging. Vriest het buiten? Draag dan ook een muts en handschoenen om warm te blijven.

Bovenstaande tips zijn geen vereiste. Iedereen ervaart kou anders en waar de één bij 5 graden nog in een korte broek loopt werkt de ander dan al met dubbele lagen. Twijfel je of je outfit te warm is? Zorg dan dat je nog een laag uit kunt trekken. Trek een sportieve outfit aan die past bij de temperatuur en ga lekker naar buiten!