Zwangerschapsbh

Wat is een zwangerschapsbh?

Een zwangerschapsbh (of meegroeibh) is een bh gemaakt van zachte, rekbare stof zodat deze mee kan groeien en niet gaat knellen. Daarnaast biedt een zwangerschapsbh meer ondersteuning doordat deze vaak bredere schouderbandjes en een bredere omvangsband heeft. Doordat een zwangerschapsbh gemaakt is van rekbare stof kan je deze gedurende je zwangerschap blijven dragen omdat de stof meerekt wanneer je borsten groeien. Vandaar dat een zwangerschapsbh ook wel een meegroei bh wordt genoemd. Kies dan ook voor een zwangerschapsbh zodat je niet iedere keer een andere bh maat moet kopen als je borsten weer gegroeid zijn.

Wat is het verschil tussen een zwangerschaps bh en een voedingsbh?

Het verschil tussen een voedingsbh en zwangerschapsbh is dat een voedingsbh speciale cups heeft. De cups van een voedingsbh kunnen namelijk gemakkelijk losgemaakt worden zodat je borstvoeding kunt geven zonder je bh uit te doen.

Wanneer heb je een zwangerschapsbh nodig?

De mate en snelheid waarmee je borsten groeien verschilt per vrouw. Wij raden daarom aan om een zwangerschapsbh te dragen zodra je eigen bh niet meer past of comfortabel zit. Omdat je borsten vaak ook een stuk gevoeliger worden zal je zien dat een zwangerschapsbh ook fijner zit omdat deze meer ondersteuning biedt en door de zachte materialen minder irriteert. Onze voedingsbh's zijn ook zeer geschikt om als zwangerschapsbh te dragen. Dan heb je een bh voor zowel tijdens als na de zwangerschap!

Onze Favorieten

Hoe kies je een goede zwangerschapsbh?

Het belangrijkste bij het uitkiezen van een zwangerschapsbh is dat je een bh kiest die zowel comfortabel zit als goed past. Een zwangerschapsbh mag niet knellen en je borsten mogen niet uit de cup puilen.

Waarom een zwangerschapsbh dragen?

Wanneer je zwanger bent, groeien je borsten behoorlijk. Ze worden niet alleen groter, maar ook zwaarder. Dit kan klachten zoals rug- en nekpijn veroorzaken. Een zwangerschapsbh biedt extra ondersteuning en comfort om dit soort klachten te verminderen/voorkomen.

Alles wat je wilt weten over voedingsbh's

Ontdek

Tips voor het kopen van een zwangerschapsbh:

  1. Pas altijd verschillende zwangerschapsbh's zodat je goed weet welke bh het lekkerst zit
  2. Sluit de bh band op de strakste sluiting zodat je deze kan verstellen naarmate je borsten groter worden
  3. Let op de schouderbandjes: bredere schouderbandjes bieden meer ondersteuning voor je borsten
  4. Kijk ook naar de naden in een zwangerschapsbh, je borsten kunnen gevoeliger worden en dan kan een enkel naadje al behoorlijk irriteren
  5. Vraag een verkoopmedewerkster om hulp, zij weet waar ze op moet letten en kan advies geven over maten

Wil je meer weten over bh's en zwangerschap? Bekijk dan deze pagina voor uitgebreide informatie over voedingsbh's. Ga je binnenkort op vakantie en weet je niet zo goed welke badmode je kan dragen tijdens je zwangerschap? Dan hebben wij hier een aantal handige tips voor als je tijdens je zwangerschap wilt genieten van de zon! Of lees meer over zwangerschapsondergoed!