DE MEEST VOORKOMENDE SPORTKLEDING TIPS:

Wat trekt u aan bij welke temperatuur wanneer u gaat sporten? Onze ambassador Cynthia heeft de meest voorkomende sportkleding tips voor je op een rijtje gezet. Door haar vele ervaring in het lopen van halve marathons en andere runs weet zij precies waar je rekening mee moet houden. Handig!

Hardlopen is geschikt voor alle weersomstandigheden. Slecht weer maakt het alleen lastiger om jezelf te motiveren om naar buiten te gaan. Het belangrijkste is om u op de juiste manier aan te kleden. Wat moet u precies dragen met welke temperatuur?

Tijdens het hardlopen krijg u het al snel warm, dus u wilt u niet te koud maar ook zeker niet te warm aankleden. Daarom is er een 5-gradenregel: kleed u aan alsof het 5 graden warmer is dan dat het op dat moment daadwerkelijk is. Oftewel kleed u aan naar de temperatuur halverwege uw run en bepaal uwoutfit niet op hoe koud het zou zijn de eerste paar kilometers.

Koude en warme dagen
Op koude regenachtige dagen zorgt u voor een water- en windafstotend jasje, een warme legging en eventueel zelfs thermo kleding. Op warme dagen kiest u voor een lichtgewicht dry-fit stof, gedragen direct op uw huid, dit zal het zweet afvoeren door verdamping.

Outfit ideeën op basis van de 5-gradenregel
Ik heb hieronder de meest voorkomende temperaturen gepakt en daarbij outfit ideeën samengesteld op basis van mijn ervaring en met behulp van de 5-gradenregel.

20+ graden: Top zonder mouwen, lichte stof en shorts
10 tot 20 graden: Top, t-shirt of tanktop en shorts
5 tot 10 graden: Lange mouwen met shorts (eventueel met compressiekousen) of legging met t-shirt
1 tot 5 graden: Lange mouwen en legging
-5 tot 1 graden: Twee lagen bestaande uit: een t-shirt + lange mouwen en legging
-12 tot -5 graden: Twee lagen van lange mouwen en legging
Kouder dan -12 graden: Drie lagen bovenlichaam en 2 lagen onderlichaam

Tip: op de weer app van de Iphone kun je ook de gevoelstemperatuur van dat moment zien, hier kun u natuurlijk ook uw outfit op afstemmen met behulp van de 5-gradenregel. U kunt nu het weer niet meer als excuus gebruiken, dus kleed u warm of juist luchtig aan en ga lekker naar buiten!! Enjoy girls!

Liefs Cyn @run.cyn