Open the menu MENU
 • sport tips

  DE MEEST VOORKOMENDE SPORTKLEDING TIPS


  Wat trek je aan bij welke temperatuur wanneer je gaat sporten? Onze ambassador Cynthia heeft de meest voorkomende sportkleding tips voor je op een rijtje gezet. Door haar vele ervaring in het lopen van halve marathons en andere runs weet zij precies waar je rekening mee moet houden. Handig!

   

  Hardlopen is geschikt voor alle weersomstandigheden. Slecht weer maakt het alleen lastiger om jezelf te motiveren om naar buiten te gaan. Het belangrijkste is om je op de juiste manier aan te kleden. Wat moet je precies dragen met welke temperatuur?


  Tijdens het hardlopen krijg je het al snel warm, dus je wilt je niet te koud maar ook zeker niet te warm aankleden. Daarom is er een 5-gradenregel: kleed je aan alsof het 5 graden warmer is dan dat het op dat moment daadwerkelijk is. Oftewel kleed je aan naar de temperatuur halverwege je run en bepaal je outfit niet op hoe koud het zou zijn de eerste paar kilometers.


  Koude en warme dagen
  Op koude regenachtige dagen zorg je voor een water- en windafstotend jasje, een warme legging en eventueel zelfs thermo kleding. Op warme dagen kies je voor een lichtgewicht dry-fit stof, gedragen direct op je huid, dit zal het zweet afvoeren door verdamping.


  Outfit ideeën op basis van de 5-gradenregel
  Ik heb hieronder de meest voorkomende temperaturen gepakt en daarbij outfit ideeën samengesteld op basis van mijn ervaring en met behulp van de 5-gradenregel.


  20+ graden: Top zonder mouwen, lichte stof en shorts
  10 tot 20 graden: Top, t-shirt of tanktop en shorts
  5 tot 10 graden: Lange mouwen met shorts (eventueel met compressiekousen) of legging met t-shirt
  1 tot 5 graden: Lange mouwen en legging
  -5 tot 1 graden: Twee lagen bestaande uit: een t-shirt + lange mouwen en legging
  -12 tot -5 graden: Twee lagen van lange mouwen en legging
  Kouder dan -12 graden: Drie lagen bovenlichaam en 2 lagen onderlichaam


  Tip: op de weer app van de Iphone kun je ook de gevoelstemperatuur van dat moment zien, hier kun je natuurlijk ook je outfit op afstemmen met behulp van de 5-gradenregel.

  Je kunt nu het weer niet meer als excuus gebruiken, dus kleed je warm of juist luchtig aan en ga lekker naar buiten!! Enjoy girls!


  Liefs Cyn
  @run.cyn